Kulttuuriretki Saksaan - Lutherin jalanjäljissä

Ennakkoilmoittautuminen on alkanut!

Kulttuuriretki Saksaan suunnitteilla

Heikkilän Sukuseuran hallitus suunnittelee Saksaan suuntautuvaa kulttuuriretkeä. Suunnitelmat ovat nyt edenneet siihen vaiheeseen, että retken kohteet ja aikataulu alkavat olla valmiita, joten nyt on aika tiedottaa suunnitelmista sekä kartoittaa kiinnostusta retkelle osallistumisesta ennakkoilmoittautumisin.

Kulttuuriretken suunnittelua jatketaan tammikuussa 2018, mikäli ennakkoilmoittautuneita saadaan yli 25 henkilöä. Kulttuuriretkelle Saksaan voi osallistua 2545 henkilöä. Mitä enemmän tulee mukana, sitä edullisemmaksi henkilöä kohden matka tulee.

Saksan kulttuuriretken teemana on kulkea Lutherin jalanjäljissä, mutta retkellä tutustutaan myös muihin matkan varren oleviin nähtävyyksiin ja kohteisiin. Kulttuuriretken ohjelma pyritään rakentamaan siten, että ohjelmassa on sekä ohjattuja ja opastettuja käyntejä vierailukohteissa että myös vapaata aikaa omatoimiseen tutustumiseen kohdepaikkakunnilla.

Sukuseuran hallitus tiedottaa Saksan kulttuuriretken ohjelmasta ja tarkennetusta aikataulusta ennakkoilmoittautuneille sekä myös sukuseuran www-sivuilla ja Facebook-sivuilla.

Kulttuuriretken kesto ja ajankohta

Kulttuuriretki Saksaan on suunniteltu 5-päiväiseksi alkaen ja päättyen Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Retki on tarkoitus toteuttaa toukokuun ensimmäisellä viikolla 2018 eli 28.4.5.5.2018 välisenä aikana. Näin työssäkäyvien ei tarvitse ottaa kuin enintään 4 vapaa- tai lomapäivää retkeä varten sillä Vapunpäivä ajoittuu retkeen.

Kulttuuriretken hinta

Retken ohjelman ja hintaan sisältyy matkat Suomesta Helsinki-Vantaan lentoasemalta Saksaan ja takaisin, linja-autokuljetukset sekä majoittumiset sekä aamiaiset Saksassa. Majoitus on 2 hengen huoneissa. Alustavan kustannusarvion mukaan matkan hinta 25 hengelle tulisi olemaan 650750 € / henkilö. Hinta-arvio ei sisällä matkaa kotipaikkakunnalta Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta varsinainen retki alkaa ja päättyy. Helsinkiin voi jokainen retkelle osallistuva valita oman matkustustavan (oma auto, linja-auto, juna, lentokone). Hyvissä ajoin varattuna on saatavilla edullisia lippuja Helsinkiin.

Kulttuuriretken vierailukohteet Saksassa

Huom! Vierailukohteisiin ja niiden järjestykseen voi vielä tulla muutoksia.

München,
Dachaun keskitysleiri

Augsburg,
Lutherin jalanjäljillä ja tutustutaan entisen karmeliittaluostarin paikalla olevaan Pyhän Annen kirkkoon.

Leipzig,
Yliopistokaupunkina Leipzigista oli kehittynyt 1500-luvulle tultaessa merkittävä kirjapainokaupunki, jolla oli keskeinen rooli Lutherin teesien ja myöhempien kirjoitusten leviämisessä. Leipzigin kiertoajelu, jonka jälkeen kävelykierros vanhassa kaupungissa sekä musiikkituokio Tuomaankirkossa.

Wittenberg,
Martti Luther vietti elämästään 34 vuotta Wittenbergissä, jossa sijaitsee Lutherhaus - entinen augustinolaisluostari jossa on nykyään maailman suurin uskonpuhdistusta käsittelevä museo.

Berliini,
Kapunkikierros, tutustuminen II-maailmansodan viimeisiin vaiheisiin.

Ohjelmaan jää myös vapaa-aikaa, jolloin voi käydä tutustumassa omaehtoisesti paikkakuntaan sekä käydä ostoksilla.

Ilmoittautuminen

Saksan kulttuuriretkelle voivat ilmoittautua kaikki halukkaat riippumatta siitä, ovatko he sukuseuran jäseniä tai suvun jäseniä. Ilmoittautua kannattaa heti, sillä retkelle pääsee mukaan enintään 45 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Tiedotamme ennakkoilmoittautuneille viimeistään helmikuussa 2018, että milloin ilmoittautuminen pitää vahvistaa sitovasti sekä mahdollisesta ennakkomaksusta.

Ennakkoilmoittautumiset 1.1.2018 mennessä
sähköpostilla tai puhelimitse