Sukujuhla 2009

Heikkilän Sukuseura ry:n sukujuhla ja sääntömääräinen yleinen kokous pidettiin 19.7.2009 Rautiosaaren leirikeskuksessa. Sukujuhlaan osallistui 94 hekilöä eli hieman enenmmän kuin edelliseen, vuonna 2006 pidettyyn juhlaan.

Sukujuhlassa juhlapuheen piti fil. tri. h.c. Samuli Onnela. Puheessa hän kertoi mm. mistä päin Suomea ja Eurooppaa lappilaisten kylien asukkaat ovat menneinä vuosisatoina tulleet ja miten tämä näkyy vielä tänäkin päivänä eri puolilla Lappia.

Sukujuhlassa julkaistiin Heikkilän Sukuseuran kustantama ja Heikki Annanpalon kirjoittama uusi sukukirja Heikkiläläisiä maalaiskylästä tietoyhteiskuntaan. Juhlassa Heikki kertoi uuden sukirjan syntyvaiheista. Sukuseura myös muisti kirjaan muisteluja muistelleita Jaakko, Markku, Olli, Erkki ja Aatu Heikkilää sekäTimo Rautiota lahjoittamalla heille sukukirjan.

Sukujuhlassa Antti-Markus Heikkilä esitti kitaralla F. Tarregan Reguerdos de la Alhambra -kappaleen. Rovaniemen kaupungin tervehduksen sukuseuralle toi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sakari Trög.

Juhlassa sukuseuran hallitus julkaisi kunniapuheenjohtajanimityksen. Kunniapuheenjohtajaksi nimettiin sukuseuran pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja Aatu Heikkilä. Hänelle luovutettiin juhlassa kunniakirja muistoksi nimityksestä. Kunniapuheenjohtajanimitys voi sääntöjen mukaan olla kerrallaan vain yhdellä henkilöllä ja nimitys voidaan antaa vain henkilölle, joka on toiminut sukuseuran hallituksen puheenjohtajana.

Sukuseuran uudet sukustandaari, suku-isännänviiri ja sukupinssit esiteltiin juhlassa. Sukupinssejä ja isännäviirin voi kuka tahansa ostaa tai tilata. Sen sijaan sukustandaardin voi saada sääntöjen mukaisesti: sukuseuran puheenjohtaja tai pitkäaikainen hallituksen jäsen tai muu henkilö tai yhteisö, jonka toimintaa arvostetaan sukuseuran hyväksi tehdystä työstä.Sukustandaarin myöntämisestä päättää sukuseuran hallitus.

Sukuseuran hallituksen varapuheenjohtaja Timo Rautio jakoi sukujuhlassa sukustandaarit sukujuhlassa mukana olleille standaarin saajille henkilöille tai heidän omaisilleen.

Standaarin saajat, sukuseuran perustajajäsenet:

Aatu Heikkilä
Erkki Heikkilä
Jaakko Heikkilä
Olli Heikkilä
Seppo Heikkilä
Timo Oinas
Helena Rautio (luovutettiin omaisille)

Perustajajäsenten lisäksi standaari luovutettiin seuraaville henkilöille:

Heikki Annapalo, sukukirjojen kirjoittaja
Veli-Matti Jokela , pitkäaikainen hallituksen varapuheenjohtaja
(luovutettiin omaisille)
Soili Pahtaja, sukuseuran monogrammin suunnittelija
Olli-Pekka Jokela, sukuseuran standaarin ja isännäviirin suunnittelija

Sukujuhla päättyi perinteisesti Maamme -lauluun sekä yhtisvalokuvaan leirikeskusen takapihalla.

Kuva suurempana - Klikkaa kuvaa
Yhteiskuva